ПОСЛЕДНИТЕ КРАЛЕ-ВОИНИ НА ЕВРОПА

НОВ ЕПИЗОД – ВСЯКА СРЯДА, 22.00

ЕПИЗОДИ

Епизод 1

Когато крал Едуард умира без наследник, се отприщва люта надпревара кой ще го наследи като крал на Англия. Граф Харолд (Адам Джеймс) е на разположение да вземе мястото и короната. Ала в Нормандия, дук Уилям (Ед Стопард) е убеден, че тронът му е бил обещан на него и решава да атакува. Междувременно в Норвегия, викингският крал Харалд Хардрада също си се представя като крал на Англия и събира армия за нападение. Много скоро, Англия е под атака.

Епизод 2

Крал Харолд на Англия (Адам Джеймс) трябва да отблъсне две окупационни сили. Първо брат му Тостиг напада южния бряг. Той бива отблъснат, но това не е всичко. По-късно в същата година, голямата военна сила на викингите, водени от крал Харалд Хардрада от Норвегия (Клайв Ръсел) напада земите в северна Англия. Харолд се впуска към Стамфорд Бридж, за да се бие за кралството и за живота си. Междувременно, дук Уилям Нормандски (Ед Стопард) е готов да нападне, но бури приковават флотата му в пристанище.

Епизод 3

След месеци престой в пристанище в северна Франция, най-сетне други ветрове повяват за дук Уилям (Ед Стопард) и той повежда голямата си флота към нападение през Ла Манша. Крал Харолд (Адам Джеймс) е на 300 мили северно, след победа над викингите. Той трябва да се устреми обратно на юг, да събере нова армия и да влезе в битката при Хейстингс срещу това ново нападение. Двете армии ще се срещнат при Съсекс на 14 октомри 1066 г. И изходът ще промени Англия и Европа завинаги.